Organisatie Advies

HR Advies


Groei en ontwikkeling van en in organisaties

 

Een vitale organisatie is in mijn ogen de sleutel tot succes en dat is een organisatie waarbij de klant tevreden is, de processen optimaal zijn ingericht en de medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en met plezier naar hun werk gaan.

 

Als externe HR partner, zie ik een grote toegevoegde waarde en ik ondersteun graag bij personele vraagstukken, waarbij ik het organisatiebelang niet uit het oog verlies.

Denk daarbij o.a, aan:

 

-           Aanpak ziekteverzuim 

-           Activeren en motiveren medewerkers om zich te blijven ontwikkelen

-           Advies bij mobiliteit, intern en extern.

-           Vitaliteit, hoe krijg en hou  ik mijn mensen fit & vitaal

-           Ontwikkeling, hoe blijven mijn mensen fit voor hun huidige en toekomstige  job?

 

 

Ik werk op een praktische, betrokken en enthousiaste wijze, waarbij ik mijn overtuigingskracht, inlevingsvermogen inzet, om snel tot een goede oplossing te komen. Problemsolving is een van mijn kwaliteiten en door mijn ervaring en inlevingsvermogen, kom ik snel tot de kern. 

Projecten

Ambassadeur GAP Academy


Op de arbeidsmarkt is er al jarenlang een tekort aan technisch personeel. Daarnaast zijn er veel mensen die al langere tijd thuis zitten en deze mensen ga ik via een speciaal traject begeleiden naar een baan in de techniek. Samen gaan we aan de slag en werken aan je toekomst, waarbij we iedereen een kans geven!

 

Via het unieke concept de GAP academy, gaat we op een positieve manier aan de slag om mensen weer te activeren om aan het werk te gaan en zo aan te sluiten bij de grote vraag bij mooie, technische bedrijven om zo gezamenlijk een geweldig en langdurige samenwerking te bereiken, dat zorgt voor persoonlijke groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. 

Voor mijn HR ervaringen, projecten en referenties klik hier.

Voor mijn favorieten op het gebied van Organisatie Advies klik je hier.